La Falla Plaça Rodrigo del Port de Sagunt guanya el premi Lletres Falleres

La falla Plaça Rodrigo del Port de Sagunt s’ha erigit en la gran protagonista dels premis de les Lletres Falleres 2024 que s’han atorgat aquest divendres a l’Auditori de Cullera, ja que ha aconseguit el premi Lletres Falleres que reconeix el conjunt del llibret de falla, a més d’emportar-se també  el premi Climent Mata al millor disseny i maquetació a nivell autonòmic. D’altra banda cal destacar també a la falla Arrancapins de València, qui ha aconseguit dos reconeixements, concretament els dos premis Ortifus els quals premien la millor portada i la coherència al llibret de falla.

També han anat a parar premis per parells a localitats com ara Xàtiva, Gandia i l’amfitriona, Cullera. Pel que fa a Xàtiva, la falla Abú Masaifa ha aconseguit el premi Soler i Godes amb un article de Juanjo Medina Bonilla titulat “Si en tenen, quin és el futur de les falles?”, mentre que la falla Avinguda Selgas i Adjacents ha aconseguit el premi Climent Mata al millor disseny i maquetació local, amb un el treball de José Luis Mollà.

Mostrando Guanyadors Lletres Falleres.HEIC

Gandia també se n’han anat dos premis. D’una banda Salvador Bolufer Femenia ha aconseguit per a la falla Sagrada Família Corea el premi Malva a la millor poesia satírica amb el seu treball “La guerra de les fal·làcies”; i d’altra banda el premi Portal de Valldigna a la millor poesia lírica ha recaigut en Alba Fluixà Pelufo per a la falla Beniopa amb “Mirades de foc”.

L’amfitriona, Cullera, compta també amb dos alegries: el premi Ü a la millor il·lustració que s’ha emportat la falla Rei en Jaume I amb “APA!” de Raúl Ferrándiz López; i el premi Mocador per a la falla Raval de Sant Agustí amb l’assaig “La força del disseny a les falles del segle XXI”, obra de Carles Rosaleny Gamón.

El premi Emili Llueca al millor assaig publicat a un llibret del Camp de Morvedre ha sigut per a Carme Rosario Torrejón amb “La Plaça Major de Sagunt en la història”, per a la falla La Vila de Sagunt, mentre que el premi Bernat i Baldoví al millor sainet ha anat a parar a Silla, a la falla Mercat, amb l’obra “Totes les roses no són iguals” de Josep Mª Tomás González.

El premi COMFET al millor contingut infantil en un llibret de falla ha sigut per a la falla Plaça Cervantes de Paiporta, mentre que la falla Cantereries d’Alzira s’ha emportat el premi Murta al millor microrelat amb “Titelles”, de Soledad Ahulló, qui és ja tota una especialista en aquest format. Per últim, el premi #plf24 a la millor piulada satíric-breu ha recaigut en Javier Nacher Ortiz.

Mostrando Premi Lletres.HEIC

El president de la Federació de les Lletres Falleres, Miguel Ángel Martínez, ha destacat en la seua intervenció que  “la Festa de les Lletres Falleres ens recorda que les Falles no són només un esdeveniment temporal, sinó un lligam profund amb les nostres arrels i tradicions. És una ocasió per a retre homenatge a totes i tots aquells que, amb una passió fora del comú, treballen en els llibrets: equips de redacció, coordinadors, maquetadors, il·lustradors, però, sobretot, a una llarga nòmina d’articulistes que formen part d’esta bogeria col·lectiva en la qual ens hem convertit”.

Per la seua part, la vicealcaldessa de Cullera Sílvia Roca ha expressat que “és un honor que la Federació de les  Lletres Falleres haja triat Cullera com a l’escenari  d’una festa tan necessària per a la nostra cultura, per a les nostres falles, i per a la nostra llengua. D’esta manera Cullera se suma a reconèixer l’esforç de tants autors i autores que fan dels llibrets de falles interessants obres literàries.”

Acerca de FallasValencia - LaMillorFestaDelMon

Desde 2009

Ver todas las entradas de FallasValencia - LaMillorFestaDelMon →