Ya está aquí el Lletrafaller 2019

«Lletrafaller» núm. 12 (2019)


L’entrevista a la valenciana Bisila Bokoko, experta en negocis radicada en Nova York i exdirectora de l’Institut Valencià d’Exportació, obri els artículs de la «Lletrafaller» núm. 12. L’història de les Falles en Mèxic, l’entrevista a PichiAvo, l’Himne i el ritual faller, la pilota valenciana o la «Falla No Ni Poc» de Bolbait són alguns dels texts que seguixen. El llector trobarà uns atres continguts com el nostre tradicional “recorregut a banda” per les falles de totes les categories i una completa recopilació de les de la Secció Especial. No falten les entrevistes a la Fallera Major i a la Fallera Major Infantil de Valéncia, l’auca lletrafallera o la desfilà de ninots de l’Exposició.
Per primera volta, l’artiste faller i dissenyador gràfic Víctor Valero és l’autor de la portada. Per al director de la publicació, el periodiste Juli Amadeu Àrias, “contar en un artiste i amic com Víctor és un plaer, pel seu estil, per la seua trayectòria i per haver innovat en temps en que uns atres no ho feen”. Valero (que ha firmat en seudònims com ‘Marc Martell’, ‘Valero Bis’ o ara ‘Changa’) estudià Belles Arts en l’Escola de Sant Carles i té una llarga trayectòria com a artiste faller, ilustrador i especialiste en disseny gràfic. Creador de numeroses falles, especialment infantils, estes han rebut l’aplaudiment de la crítica especialisada, aixina com diversos guardons de primer nivell. La publicació fallera inclou també les ilustracions del dissenyador caraqueny Luis Moreno, del valencià Mascarós, aixina com les de Toni Ugó. Tot, versat per Nelo Pinyol i l’auca de Pereta Endolç.
Enguany, per una atra banda, junt en la revista, s’adjunta el Llibret de l’atra Falla de l’Ajuntament, editat pel Casal Bernat i Baldoví.

Entra en:

CulturaValenciana.es

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *